Creativitatea ca mod de viata – workshop

Viaţa în sine este un dar, însă singura tragedie este să laşi ca părţi din ea să moară: poate fi spiritul nostru, creativitatea sau unicitatea glorioasă.” – Gilda Radler

Creativitatea e un subiect provocator si interesant pentru aproape oricine, as aca ne-am gandit sa-l aducem si noi in discutie si sa va invitam la un atelier pe tema asta.

Workshop-ul se numeste CREATIVITATEA CA MOD DE VIATA si ne propune sa înțelegem mai bine cum ne putem dezvolta această componenta a personalitatii noastre si care sunt modalitatile cele mai adecvate.
Abordarea va fi una foarte personala si pragmatica, intrucat consideram creativitatea ca facand parte din viata oricarui om. E un potential pe care oricum il avem si alegem sa il dezvoltam cat vrem, cum vrem si unde vrem. Criteriul final este utilitatea si nu perceptia celorlalti legata strict de originalitatea noastra.

poza atelier Spring Events creativitate

Atelierul de creativitate este sustinut de Spring Events si gazduit de Incubator 107 aflat in strada Traian 107 si va puteti inscrie pe adresa contact@spring-events.ro.

Atelierul va fi structurat în 3 module:

17 mai- Tipuri, tipologii, manifestare,premize, bariere
Vom afla împreună în acest modul ce reprezintă creativitatea, care sunt principalele tipuri și manifestări, ce tipologie de creativitate adoptam noi in funcție de personalitatea noastră. Le vom descoperi inclusiv printr-un test de personalitate pentru determinarea tipologiei de creativitate.
Vom mai afla aici care sunt premizele creativității, pentru a ști ce o genereaza și cum putem să o accesăm. La fel de importante sunt și barierele, pentru a le descoperi și apoi găsi soluții cum să le îndepărtăm sau mai bine zis, cum să le integrăm în ființa noastră așa fel încât ele să acționeze în sensul creșterii creativității și nu blocării ei.

24 mai- Tehnici de creativitate
Există multe tehnici de creativitate și le vom afla în acest modul, atât teoretic, cât și practic prin jocuri de rol, aplicații, pentru a înțelege cât mai bine și totodată a ne relaxa jucându-ne!
Există tehnici cunoscute, de ex. brainstorming, vizualizare, hărți mentale, cuvânt-stimul, metoda celor 6 pălării însă există și tehnici mai puțin cunoscute dar foarte eficiente: Walt Disney, clustering, Osborn, metoda inversă, aluzia la minune, bisocierea, atelierele viitorului. Va fi interesant să le aflați și să vă gânditi apoi cum le veți pune în aplicare pentru viața voastră, în fiecare domeniu, în fiecare situație concretă.

2 iunie -Creativitatea în relații
Creativitatea se aplică și în relații și e o componentă foarte importantă. Este modulul în care redescoperim împreună cum o aplicăm în relațiile de muncă, de acasă, cu familia, cu partenerul de viață, copiii, prietenii, cunoștințele noastre. Vom afla de ce e importantă și cum o creăm, cum o menținem și mai ales cum o dezvoltăm. Este un capitol dificil pentru fiecare dintre noi însă dacă investim în el, beneficiile sunt exponențiale.
Speram sa va fi incitat subiectul si mai ales abordarea, asadar va asteptam cu drag si cu multe idei si intrebari nastrusnice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *