Creatiile cursantilor Atelierele ILBAH pe scena Bucharest Fashion Week 2014

Atelierele ILBAH in parteneriat cu FashionTV, organizatorul evenimentului Bucharest Fashion Week, au pus la punct toate detaliile unui concurs de Design Vestimentar si au lansat provocarea cursantilor actuali si celor absolventi ai cursului de Design Vestimentar.

Miza concursului a fost una mare – prezentarea colectiei cu propria semnatura pe podiumul Bucharest Fashion Week in cadrul zilei de moda dedicate exclusiv tinerilor designeri, alaturi de posibilitatea de a se face remarcat si de a fi premiat cu burse importante, oferite de catre FashionTV si partenerii acestuia.

ateliere ILBAH

Pentru a-si vedea visul cu ochii, fiecare participant al concursului a lucrat la o colectie unitara pentru podium, compusa din 10-12 tinute vestimentare; conceptul colectiei a fost incadrat in moodboardul de atmosfera, iar detaliile despre fiecare tinuta in parte au fost incluse in plansele cu schitele artistice. Aproximativ 30 de tineri designeri s-au inscris in concurs, in speranta ca tinutele lor vor fi cele care se vor afla in lumina reflectoarelor pe podiumul Bucharest Fashion Week din aceasta iarna.

Perioada oficiala a concursului a fost 3 septembrie – 28 septembrie 2014, destinata conceperii proiectului, cu deadline-ul de predare in data de 29 septembrie. 

Concursul “Young Designer Atelierele ILBAH on stage” a avut trei castigatori, nu unul, lucru care nu poate decat sa ne bucure nespus de mult! Trei tineri designeri vor avea marea sansa de a-si vedea creatiile pe podiumul Bucharest Fashion Week din decembrie, fiecare prezentand 5 dintre cele mai reprezentative tinute vestimentare ale colectiei create special pentru concurs.

Evenimentul in care au fost desemnati cei trei castigatori ai concursului Young Designer Atelierele ILBAH on stage a avut loc la sediul nostru si a reprezentat pentru cei prezenti ocazia de a-i cunoaste pe membrii juriului si de a primi feedback personalizat pentru lucrarile realizate.

Castigatoarele acestui concurs sunt: Nicoleta Obis, Denisa Pricop si Alexandra Lazar, cu ale caror lucrari ne mandrim si pe care abia asteptam sa le vedem pe scena Bucharest Fashion Week!

Young Designer Atelierele ILBAH on stage

Atelierele ILBAH reprezinta un concept modern pe piata furnizorilor de servicii din Romania, unul dinamic, interactiv si creativ, care le pune la dispozitie cursantilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta in domeniul ales.

Atelierele ILBAH este de fapt un centru de calificare si formare profesionala, care dateaza din 2012 si care vizeaza atat persoanele care se afla in cautarea unui loc de munca, cat si cele care doresc sa isi consolideze pozitia in compania in care lucreaza, sau care vor pur si simplu sa se perfectioneze in domeniul preferat.

Proiectul din jurul ideii de „ateliere” a inceput din dorinta de inovare a sistemului de formare profesionala romanesc si de a-l alinia modelului european.

Cursurile sunt acreditate de catre Ministerul Muncii si al Educatiei, iar scopul acestei scoli de formare profesionala este asigurarea celor mai inalte standarde de invatare. Portofoliul de cursuri oferit vizeaza domenii precum design interior, design vestimentar, design floral, resurse umane, nutritie, machiaj profesional, hairstyling si cosmetica.

Numele ales nu este intamplator, caci optarea pentru denumirea de „ateliere” si nu de „scoala” vine sa sustina abordarea foarte practica, bazata pe proiecte interesante si implicarea in evenimente de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *