Citate Dan Puric

Omul frumos in ziua de azi e cel ce urca invers pe scara, infruntand nu numai turma care coboara, dar si insultele ei. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

citat Dan Puric 1

Ce au oare anumite amintiri in ele ca nu pot fi uitate? Pesemne ca sunt niste bucati de suflet ce te-nsotesc mereu! – Dan Puric in „Fii demn”

Ei m-au intrebat care sunt treptele succesului, iar eu le-am raspuns ca nu treptele succesului sunt importante, ci treptele implinirii sufletesti. Succesul fara scrupule este machiavelic. implinirea ta sufleteasca conteaza. – Dan Puric in „Cine suntem”

Omul frumos tinde spre desavarsire. Daca nu poate vorbi impotriva uratului, tace, dar in tacerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce inseamna urat. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni. – Dan Puric in „Fii demn”

In esenta, Romania este frumoasa, dar chipul ii este acoperit de murdarie. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

O femeie scurtcircuiteaza logica masculina. Ea creeaza evenimente care infrumuseteaza viata.- Dan Puric

Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

Nu avem voie sa fim spectatori la ceea ce ni se intampla. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

Demnitatea crestina nu este a chipului omului in om, ci este demnitatea chipului lui Dumnezeu in om. – Dan Puric in „Cine suntem”

La roman, Moartea nu este de capul ei, trebuie sa respecte regula jocului. Ea nu este un dusman al vietii, ci, paradoxal, un partener al ei. Nu este dimensiunea cea mai mare, ci sta la coada dupa Necaz si datorii. Mormantul nu este loc de blestemat, ci de iubit. – Dan Puric in „Cine suntem”

Romania de azi este copacul uscat, care si-a pierdut frunzele. Aceste frunze, in caderea lor la pamant, au soptit in taina sau au strigat, neauzite, sensul vietii, al mortii si al suferintei la care au fost supuse – Dan Puric in „Cine suntem”

Numai oamenii fara Dumnezeu se simt singuri. – Dan Puric in „Cine suntem”

Omul liber nu functioneaza pe instincte. – Dan Puric

Democratia nu trebuie sa fie revansa mitocaniei. – Dan Puric

In puscariile comuniste a murit poporul lui Eminescu. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

Daca te grabesti, nu poti sa iubesti niciodata. Un om care are griji, care este alienat, un om care este speriat, infricosat, nu se poate indragosti. – Dan Puric

Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea! – Dan Puric

Omul liber nu merge cu cohorta. De la tatal meu am invatat sa nu ma inghesui. – Dan Puric

Niciodata ca acum omul n-a fost mai despartit de sine. – Dan Puric in „Despre omul frumos”

Voi, femeile din Romania, sunteti responsabile sa ii invatati pe barbati sa aiba curajul sa se reindragosteasca. – Dan Puric

Un popor care nu are poveste este un popor mort. – Dan Puric

Comunismul a distrus libertatea, dar nici viitorul nu asigura progresul libertatii. Jocul libertatii individuale este un haos. Libertatea unui popor trebuie respectata. – Dan Puric

Libertatea pleaca din iubire. – Dan Puric

Libertatea merge mana in mana cu demnitatea omului. – Dan Puric

Cea mai frumoasa forma de a asculta un om este sa taci. – Dan Puric

sursa foto: romanicelebri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *