Cele mai frumoase citate de la OSHO

Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul vostru.


Ceea ce este, este. Opreste-te si priveste.

Viata nu asculta de logica; ea isi vede de drumul ei, netulburata. Tu trebuie sa asculti de viata; viata nu asculta de logica ta, nu-si bate capul cu logica ta.

Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele.

Renunta la comparatii si poti sa te bucuri de viata la maxim.

Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi.

citat oshoFa ca rasul sa fie rugaciunea ta. Razi mai mult. Nimic nu elibereaza energiile blocate mai bine ca rasul. Nimic nu te face inocent asa cum o face rasul.


Totul este un mare mister. Orice efort de a-i gasi o explicatie este gresit – trebuie doar sa il iubesti, sa traiesti cu el si sa dansezi cu el.

Noi suntem ceea ce cunoastem, ceea ce simtim. A cunoaste ceva inseamna a te identifica cu acel ceva. A cunoaste iubirea inseamna sa iubesti; a cunoaste divinitatea inseamna sa devii divin. Autocunoasterea inseamna realizare; cunoasterea inseamna sa fii.

In momentul in care simti ca nu mai esti dependent de nimeni, in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda, o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune. Dar asta nu inseamna ca atunci vei inceta sa iubesti.

Non-mentalul este realizare. Non-mentalul este iluminare. Non-mentalul este eliberare.

]
Dupa parerea mea, sa fii serios inseamna sa fii bolnav. Daca esti neserios, jucaus, daca iei totul cu umor, dupa mine, asta inseamna singura religie autentica.

Traieste total, traieste cu pasiune… In felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar intreaga ta viata se transforma intr-o insiruire de clipe aurite.

In momentele de iubire profunda, oamenii respira la unison. Atunci cand se urasc, respiratiile lor sunt cat se poate de diferite.

Sunt doar doua feluri de oameni pe lume: cei care incearca sa-si umple goliciunea interioara si acele persoane foarte rare si deosebite care incearca sa-si vada aceasta goliciune.

Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta.

Libertatea nu inseamna lene si nepasare. Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o face altcineva pentru tine. Asa devii sclav.

Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale.

Iubirea nu stie nimic despre trecut, nimic despre viitor; ea cunoaste numai prezentul. Inima nu are nicio notiune a timpului.

Cautam pietre. Cautam flori. Cautam fluturi. Cautam adevaruri. Dar intotdeauna trebuie sa ne amintim ca important e ce cautam, nu ce gasim. Ce gasim e numai o scuza…

Fiecare greseala este o ocazie de a invata. Totul este sa nu comiti aceeasi greseala in mod repetat – ar fi o prostie. Insa comite cat mai multe greseli noi de care esti in stare; nu trebuie sa-ti fie teama, caci acesta este singurul mod in care natura iti permite sa inveti.

Banii sunt un lucru ciudat. Daca nu ii aveti, lucrurile sunt simple, nu apare nicio problema. Insa daca ii aveti, problemele isi fac, cu siguranta, aparitia. Una dintre cele mai mari probleme pe care le creeaza banii este faptul ca nu stii niciodata daca tu esti cel dorit sau ei.

Omul moare pe la 30 de ani, si este ingropat la 70.

A fi viu inseamna a avea simtul umorului, a avea o profunda calitate de a iubi si de a te juca in voie.

Tot ceea ce este frumos, tot ceea ce este valoros, tot ceea ce este semnificativ vine din inima. Inima este chiar centrul tau.

Constiinta nu cunoaste nicio limita. Cu cat esti mai constient, cu atat realizezi ca nu cunoaste nicio limita.

Reprimarea este sa traiesti o viata pe care nu trebuia s-o traiesti, sa faci lucruri pe care n-ai vrut niciodata sa le faci, sa fii ceea ce nu esti. Reprimarea este autodistrugere. Este sinucidere, lenta, desigur, dar foarte sigura, este o otravire gradata.

Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit. Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea.

Pentru o viata mai placuta, pentru o viata mai vesela, trebuie sa fii flexibil. Trebuie sa iti amintesti ca libertatea este cea mai inalta valoare si ca, in cazul in care dragostea nu-ti acorda libertate, atunci nu este dragoste.

Daca nutresti o anumita idee un timp prea indelungat, incepe sa devina realitate. Iti creezi realitatea cu ajutorul propriilor idei – este o proiectie.

Nu poti fi sigur pe ceea ce faci, atata timp cat nu esti sigur pe ceea ce esti.

Viata apartine inimii. Viata poate creste numai prin inima. Daca la baza inimii creste iubirea, viata va creste

Femeia trebuie iubita, nu inteleasa. Acesta este primul pas catre intelegere. Prima lectie a iubirii consta in a nu solicita iubire, ci in a o darui. Fiti dumneavoastra cel ce daruieste.

O persoana matura este o persoana care poate sa fie fericita cu ea insasi

Nu incerca sa intelegi viata. Traieste-o! Nu incerca sa intelegi iubirea. Intra in iubire!

Insista in privinta libertatii si nu pierde dragostea.

Mancarea nu te face spiritual, insa daca esti spiritual, obiceiurile culinare ti se vor schimba.

Un om caruia ii este frica de moarte, ii va fi frica de viata de asemenea, pentru ca viata aduce moarte. Daca ti-e frica de dusman si inchizi usa, nici prietenul nu va putea intra.

Curata-ti sufletul in fata usii persoanei iubite. Numai atunci vei deveni iubitul ei.

Daca tot ce am trait poate fi pus in cuvinte, inseamna ca am trait fara intensitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *