Sfantul, surferul si CEO-ul – Robin Sharma

Sfantul surferul si CEO-ul este o carte despre viata, faricire si atingerea propriului potential.

Scrisa de autorul bestseller-ului „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” – Robin Sharma, carte este conceputa ca povestea unui baiat pe nume, Jack Valentine, ce se simte incomplet ca fiinta umana, si care va face o calatorie timp de trei luni, in diferite parti ale lumii, unde are parte de noi invataturi despre viata, invataturi oferite de un calugar, un surfer si un CEO.

sfantul, surferul si ceo-ul

Robin Sharma, autorul cartii, este unul din primii oameni in lumea leadershipului in afaceri si in viata. El este convocat ca orator in toate colturile lumii iar clientii sai se regasest in topul 500 de companii listate de Fortune.
Fost avocat, care detine doua diplme in drept, si o diploma de master, ofera ajutor in atingerea potentialului maxim in viata profesionala si personala, printr-o schimbare fundamentala la nivel interior.

Despre o schimbare la nivel interior are parte de personajul principal al cartii – „Sfantul, surferul si CEO-ul„. Dupa un accident care i-ar fi putut aduce moartea lui Jack, el porneste intr-o calatorie de 3 luni, in trei orase ale lumii, unde primeste invataturi de la trei maestri. Cei trei ii raspund la trei intrebari esentile, pe care toti trebuie sa ni le punem in viata:
Am trait cu intelepciune?, „Am iubit bine?„, „Am servit cum se cuvine?

Prima intalnire a lui Jack este cu parintele Mike, ce ii va raspunde la prima intrebare – „Am trait cu intelepciune?”
„Principala lucrare a fiecarei fiintei umane este cea launtrica”, spune parintele Mike. In fiecare zi trebuie sa facem ceva semnificativ care sa ne ajute sa ne redescoperim pe noi. Fiecare dintre noi se naste cu un potential enorm dar pe care trebuie sa-l descoperim. Viata este o scoala fantastica ce ne invata despre noi. Fiecare eveniment si persoana ce apare in viata noastra o face cu un motiv, trebuie doar sa fim atenti si sa regasim lucrurile la care am renuntat: creativitate, pasiune, imaginatie.

Cea de-a doua intalnire a lui Jack este cu Moe, surferul, ce ii va spune mai multe despre intrebarea „Am iubit bine?”
Moe este un important om de afaceri ce a renuntat la viata sa complicata si incarcata, pentru a trai liber pe plaja, in aronie cu sine si cu natura. Moe il invata pe Jack despre iubire, iubire pentru tot ceea ce te inconjoara. Doar iubindu-te pe tine, pe cei din jurul tau, si tot ce te inconjoara vei reusi sa avansezi, sa gasesti fericirea.

De asemenea, Moe il invata pe Jack sa-si asculte inima, sa faca mai multe lucruri care il fac fericit si sa aiba mereu grija de corpul, sufletul si mintea sa.
„Atata timp cat crezi ca totul va fi bine, atunci, indiferent de ce se va intampla, noua realitate se va apropia de tine”
Moe ii vorbeste lui Jack despre incredere. Credinta trebuie sa fie mai mare decat temerile.

Tess, CEO-ul unei companii de succes din New York, raspunde la „Am servit cum se cuvine?”
Tess este cea care ii ofera lui Jack sfaturi despre cum sa reuseasca in viata sa profesionala. Si aici, ca si in orice alt domeniul al vietii este foarte importanta iubirea, si dorinta de a veni in ajutor celorlalti. In viata este important sa construiesti valoare, nu bani, sa acumulezi sens, nu bani.
Tess il invata pe Jack ca daca vrei mai mult, trebuie sa dai mai mult, si sa actionezi din iubire, pentru a fi un bun leader.

Icrederea si echilibrul pe care trebuie sa le avem in viata sunt principalele invataturi ale cartii „Sfantul, surferul si CEO-ul„.  In viata trebuie sa avem increderea ca totul va fi bine, viata ne duce acolo unde trebuie, sa avem incredere in noi, in ceea ce inima noastra doreste, si sa pastram echilibrul in orice. Viata isi urmeaza singura cursul insa trebuie sa actionam pentru indeplinirea dorintelor, si ele, ai incredre, se vor indeplini!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *