Oscar si Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Oscar si Tanti Roz este cel mai cunoscut roman al alui Éric-Emmanuel Schmitt, publicat in 2002, adaptat pentru scena dar si pentru marele ecran, in 2009.

Oscar-si-Tanti-Roz

Cartea Oscar si Tanti Roz este compusa din scrisorile unui baietel de 10 ani, adresate lui Dumnezeu. Oscar invata ceea ce nimen nu are curajul sa-i spuna. Ascultand o conversatie intre parinti si doctor, Oscar afla ca mai are putin de trait si refuza sa mai comunice cu altcineva afara de Tanti Roz, doamna care il viziteaza periodic in spital.

Tanti Roz se foloseste de experienta si imaginatia ei pentru a-i permite lui Oscar sa traiasca viata si sa simta iubire pe deplin. Ea ii propune copilului sa traiasca in fiecare zi ca si cum ar fi zece, si ii vorbeste despre Dumnezeu, de care nu stia nimic.
Oscar ajuge sa isi traiasca viata alaturi de prietenii lui din spital, fiecare denumiti in functie de bolile de care sufereau: Pop Corn, Einstein, Bacon si Peggy Albastrea, iubita lui Oscar.

Scrisorile descriu douasprezece zile din viata lui Oscar si sunt pline de amuzant si personaje in miscare.

Povestea are un mesaj clar: „Priveste lumea in fiecare zi de parca ai privi-o pentru prima data” .  Oricare dintre noi poate fi Oscar, de aceea in fiecare zi trebuie sa te bucuri de viata si sa imparti in jurul tau bucurie si bunatate.

foto: cris-mary.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *