6 Motive pentru a te apuca de citit

In ultima vreme, pe langa youtube-ri (sau blogg-eri), au aparut tot mai multi booktube-ri. Acestia sunt tineri care prezinta prin intermediul site-urilor de socializare si a propriilor bloguri / vloguri, recenzii ale cartilor lor preferate, facand recomandari. Este o maniera interesanta de-ai face pe tineri sa redescopere placerea de a citi, mai ales ca tot mai multi au renuntat la acest obicei pe care il gasesc adesea demodat. Si cum un citat celebru spune ca „Nu exista om caruia sa nu-i placa sa citeasca, ci exista om care nu a gasit inca o carte potrivita”, iata cateva dintre motivele care ar trebui sa determine pe orice cine citeste acest articol sa se apuce de citit.

citeste

De ce este cititul o activitate la moda?

Cititul reprezinta, in continuare, o activitate la moda. Foarte multi tineri cool citesc. Citesc carti dupa care au fost realizate ecranizari importante care au rolul de a umple salile de cinema, ca de exemplu, „The Hunger Games” sau „Allegiant” (seria Divergent), citesc cartile recomandate la orele de limba romana care ii ajuta sa se pregateasca pentru examenul de bacalaureat, ca de exemplu „Ion” sau „Enigma Otiliei”, citesc carti care le-au captat atentia si care i-au cucerit de indata ce le-au vazut pe raftul unei librarii sau biblioteci. Mai mult decat atat, cartile se dovesc, adesea mult mai bune decat filmele, deoarece in scenariu nu pot fi redate absolut toate detaliile care dau farmec actiunii.

Cititul este gratis. Nu trebuie folosita drept scuza faptul ca a cumpara carti reprezinta o activitate costisitoare. Toti tinerii pot beneficia de card de cititor la bibliotecile din apropierea casei lor. Iar cei care aleg sa faca economii din banii de buzunar sau sa munceasca pentru a-si cumpara carti sunt cu atat mai mult demni de apreciat.

Cititul ajuta la dezvoltarea imaginatiei si a vocabularului. Poate suna cliseic, insa acest lucru e adevarat. Un om care a citit o carte va avea intotdeauana ceva de povestit. Poate isi exprima dezacordul in legatura cu modul in care a fost abordata tema carti, poate isi exprima admiratia fata de munca autorului, insa cert este ca acea persoana va avea ceva de spus. Cartile sunt principala modalitate de formare a culturii generale. Totodata, cel care a citit, va avea mult mai multe de spus la un interviu de angajare, cucerindu-i imediat pe potentialii angajatori.

Cartile tin pasul cu tehnologia. Si nu doar cu tehnologia, ci cu tot ce reprezinta epoca moderna. Astfel, daca cele clasice sunt considerate demodate, se poate apela oricand la cartile in format electronic, citite de pe o tableta sau un book reader.

Cartile sunt o companie de nadeje. De fiecare data cand se anunta o calatorie ce presupune drum lung, este bine sa se apeleze la o carte care sa tina companie celui care calatoreste. Timpul va trece mult mai usor.

Cititul este o maniera excelenta de relaxare. Tocmai de aceea, se recomanda, seara, dupa o zi obositoare la munca sau la scoala. Se recomanda cititul in aer liber, pe o banca in parc sau pe o patura asternuta pe iarba. Se recomanda intr-o zi lenesa de vacanta, in cafenele cochete, in compania unei cani mari de ceai sau a unei cafele aromate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *