Imbunatateste-ti calitatea vietii cu ajutorul NLP

NLP sau Programarea Neuro-Lingvistica (neurolingvistic programing)  este stiinta care se bazeaza pe studiul modului in care o persoana poate atinge excelenta. Astfel de abilitati pot fi invatate de catre orice persoana pentru a-si imbunatati calitatea vietii, pentru a-si spori eficienta atat pe plan profesional cat si personal.NLP

Programarea Neuro-Lingvistica este un concept dezvoltat in anii `70 iar printre initiatori se numara Richard Bandler si John Grinder.
NPL este, asa cum il o defineste Richard Bandler “Capacitatea de a-ti stapani propriile stari prin controlul pe care-l exerciti asupra propriului creier”

 

 

Cum functioneaza NLP?
NLP este o scoala de gandire ce se ocupa cu mai multe niveluri ale fiintei umane. Este o paradigma multidimensionala care sustine dezvoltarea competentelor comportamentale si flexibilitatea. De asemenea, patrunde in gandirea strategica si intelege ca procesele mentale sunt asociate unor comportamente.

Programarea Neuro-Lingvistica dezvaluie conditii necesare si instrumente necesare pentru dezvoltarea personala. In plus, programarea neuro-lingvistica contribuie la auto-descoperirea identitatii, ofera o mai buna intelegere a ta la nivel spiritual si merge dincolo de individualitate.

Pe ce se bazeaza NLP?
NLP se bazeaza pe doua principii de baza. Primul este aceela ca oamenilor le este dificil sa recunoasca lucrurile asa cum sunt in realitate, prin urmare raspundem la stimulii din jurul nostru in maniera proprie.

Celalalt principiu vorbeste despre toate procesele care au loc in cadrul individului, dar si intre diferite persoane ce interactioneaza si se influenteaza una pe cealalta.

Programarea Neuro-Lingvistica actioneaza in directia stimularii excelentei, a comunicarii eficiente si a stapanirii propriului creier.

Programarea Neuro-Lingvistica considera ca fiecare individ vede lumea conform propiriei harti, iar actiunile sunt in fuctie de harta sa interioara, de drumul pe care il vede fiecare, iar fiecare individ se comporta in cel mai bun mod posibil.

De asemenea, conform principiilor NLP, sensul comunicarii sta in raspusul primit, si nu poti sa existi fara sa comunici. Chiar si tacerea comunica ceva despre tine.

Conform NLP nu exista esec, ci doar feedbank. Din toate avem cate cava de invatat, iar persoanele cele mai flexibile sunt cele mai castigate. Ele  au influenta cea mai mare si o posibilitate mai mare de a obtine ceea ce isi doresc. Tu esti cel care influenteaza mediul in care traiesti, iar daca iesi din zona ta de confort si esti flexibil, optiunile vor fi multiple, vei obtine mult mai usor ceea ce iti doresti. Cu totii avem resurse necesare pentru a reusi, trebuie doar sa le vedem, iar programarea NLP ne poate ajuta astfel ca mintea noastra sa functioneze asa cum ne dorim, sa obtinem rezultatele dorite.

Cum se aplica NLP?
NLP a castigat popularitate si este utilizata in coaching si pentru instruirea personalului. NLP a fost folosit pentru a imbunatati fluxul de lucru, pentru a pierde frica de a vorbi in public, pentru a face mai usoara adaptarea la schimbari.
De asemenea, NLP poate imbunatati nu numai viata profesionala ci si viata personala, relatiile de familie, relatiile cu partenerii de viata. NLP te ajuta la indepartarea temerilor dar si a fobiilor.

Exista numeroase carti care te pot ajuta cu exercitiile de formare, dar si specialisti in NLP ce tin cursuri ce pot ajuta la schimbarea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *