De ce relaxarea este noua fericire

Noi studii arata ca majoritatea oamenilor depun eforturi pentru a se relaxa, nu pentru a fi fericiti. Cu toti factorii de stres din jurul nostru , este greu sa ne gasim linistea mult dorita.

Dr. Psiholog Elizabeth Lombardo ne impartaseste sfaturile ei pentru a ne recapata echilibrul, pentru a ne relaxa si a fi fericiti.

Nivelul ridicat de stres contribuie la dorinta noastra de relaxare. Nu lasa stresul sa puna stapanire pe viata ta. Incearca urmatoarele sfaturi pentru a aduce calmul in viata ta:

Uita de perfectiune! Copii, cina, casa… nu trebuie sa fie perfecte. Farfuriile lasate in chiuveta dupa o zi grea, sau pantalonii, murdariti in parc de copilul tau, nu vor omora pe nimeni. Prioritate are fericirea si nu perfectiunea.

Organizeaza-ti timpul. Asa cum copii isi pregatesc de seara ghiozdanul pentru a pleca la scoala a doua zi, asa pregateste-te si tu din timp pentru a fi gata,  fara sa mai fie nevoie sa te stresezi ca nu vei ajunge la timp.

relaxare fericireOra de culcare. Stabileste o ora de culcare pentru tine si copii tai. Aceasta va va ajuta sa fiti odihniti a doua zi, si sa va mentineti calmul.

5 minute exercitii. Acestea sunt o buna modalitatea de a reduce anxietatea si stresul. Nu ai timp sa mergi la sala de sport? Fa 5 minute miscare in casa, sau chiar in jurul blocului. Hormonii se vor elibera si te va ajuta sa te simti mai calma si mai plina de energie.

Muzica. Poate fi foarte buna pentru modificarea starii de spirit. Asculta muzica ce te relaxeaza, sau fredoneaza versurile piesei preferate.

Imbratiseaza-ti iubitul. O imbratisare elibereaza oxitocina care te va ajuta sa te simti mai apropiata de partener, si mai calma.

Arata-ti recunostinta. Cand ne exprimam recunostinta, stresul din creierul nostru se reduce. Scrie trei lucruri pentru care esti recunoscatoare in fiecare zi. Facand acest lucru, iti poti incepe ziua intr-o nota pozitiva. Chiar si la culcare, recunostinta iti poate oferi relaxarea de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *