Cum sa devii mai bun: Cartile motivationale

Care crezi ca e cea mai ieftina investitie pe care o poti face pentru a-ti obtine telurile? Pentru acelasi pret, putine lucruri ar putea sa aiba acelasi impact ca o carte motivationala, pentru a-ti starni dorinta de a avea succes. In ciuda acestui lucru, foarte multi oameni prefera sa faca oricare alte activitati, din care nu castiga adesea nimic, in loc sa se relaxeze citind carti care ar putea sa le schimbe viata.

carti motivationale

In acest secol al vitezei, nu prea mai exista timp sa facem tot ceea ce vrem, cu atat mai putin sa citim carti. Nu e de mirare ca tot mai putini oameni citesc carti si cu atat mai putini citesc carti motivationale. In ciuda unei premise glorioase pe coperta, mai exista oameni care nu se incred in ele, crezand ca e doar vorba de promisiuni false.

Cartile motivationale sunt pline de sfaturi extrem de utile care au rolul de a inspira si a ajuta nenumarati oameni, insa exista si acei care prezinta idei de o valoare indoielnica. Rolul cititorului este de a diferentia aceste parti ale unor carti.

Avantajele cartilor motivationale

Aceste publicatii te ajuta sa iti cresti increderea in sine. Pentru cei mai multi dintre noi, singurul ingredient care ne lipseste este increderea in sine. Cat de des ai intalnit pe cineva care are incredibil de mult succes, insa despre care stii sigur ca e mai putin capabil ca tine? Aceasta este o tema comuna in cartile motivationale, povestile despre oameni care se afla in situatii teribile si reusesc sa invinga sortile care le sunt potrivnice.

Cartile te invata ce pasi sa faci. Cele mai bune carti motivationale nu doar ca te motiveaza, insa iti prezinta si in detaliu ce trebuie sa faci pentru a-ti atinge obiectivele. De asemenea, acestea iti prezinta sau iti reamintesc care este atitudinea cea mai buna. Poate ca suna simplu, insa fiecare dintre noi avem nevoie de un sfat bun din cand in cand. Uneori, in timpul unor situatii stresante, chiar si oamenii foarte inteligenti pot sa nu actioneze corect. O readucere aminte a unor atitudini bune se poate dovedi a fi utila, atunci cand o persoana intampina unele probleme.

Iti stimuleaza activitatea. Cei care intampinau probleme in cartile motivationale, au reusit pe cont propriu, fara elemente fanteziste, folosindu-se de unele trasaturi, ca, de exemplu, perseverenta.

Poti sa inveti secrete de succes ale maestrilor. Nu trebuie sa reinventezi roata, daca poti sa aplici actiunile care au mers pentru altii, atunci, poti sa le adaptezi pentru tine. Uneori, doar lecturarea unei povesti despre cum a reusit o persoana sa rezolve o situatie anume iti poate oferi o solutie geniala.

Te motiveaza. Daca tot ceea ce reuseste sa faca o carte motivationala este sa-ti mareasca motivatia, atunci, deja se merita tot banii pe care i-ai cheltuit pe ea. Tot referitor la partea financiara, mai multe informatii dintr-un anumit domeniu te pot ajuta sa economisesti mai multi bani prin faptul ca te ajuta sa iei decizii mult mai bune ca inainte.

Cartile motivationale iti pot oferi o perspectiva noua asupra unor situatii si pot sa te faca sa te simti reincarcat cu energie. Chiar daca ai auzit unele dintre ideile prezentate, povestile inspirationale si repetitia lor vor servi ca determinare pentru a aplica lectiile.

foto: careergirldaily.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *