Cum sa ai o familie fericita

Fericirea in familie poate parea ceva care este rezervat numai familiilor bogate sau familiile starurilor tv, dar nu este un adevar. Expertii sunt de parere ca exista mai multe lucruri pe care familiile fericite le au in comun. 

Urmatoarele sfaturi pot imbunatati viata de familie, pot aduce longevitatea, pacea, productivitatea si succesul.

familie fericita

1. Lucrul impreuna
Fiecare persoana are diferite talente. Lucrul impreuna va aduce impreuna, si ajuta la echilibrarea punctelor forte si a punctelor slabe ale fiecarui membru. Indeplinirea sarcinilor simple impreuna, are un impact pozitiv asupra fratilor, ii ajuta sa construiasca legaturi unul cu celalalt.

2. Casatoria pe primul loc
Exista multe cupluri care pun copii pe primul rand, dar nu este inteligent sa faci asta, in detrimentul relatiei cu partenerul. Daca totul graviteaza in jurul copilor, relatia ta va fi afectata. Pune pe primul loc relatia ta cu parteerul, si astfel veti fi fericiti atat voi, dar si copii.

3. Mananca impreuna
Mesele impreuna sunt un factor important si benefic pentru o familie sanatoasa. Este o buna modalitate de a conecta membrii familiei.
Pe langa conectivitatea creata, copii care mananca impreuna cu parintii, este putin probabil sa creasca obezi, si le asigura echilibrul de zi cu zi.

4. Iesiri impreuna
Activitatile in familie, cum ar fi, drumetiile, ciclismul, si alte activitati facute impreuna cu toti membrii, pot unifica o familie.
Petrecerea timpului de calitate cu familia este o buna modalitate de a mentine unitatea. Distratie, plimbari, vizite la zoo, calatorii, toate va vor tine aproape.

5. Familia inainte de prieteni
Prieteni sunt importanti, dar daca ii vei pune pe acestia inaintea sotului, e posibil sa ramai fara, caci inevitabil vor aparea discutii.

6. Creeaza ritualuri
Intreaba orice adult despre ceea ce isi aminteste despre copilaria lui, si probabil iti va spune lucruri legate de familia lui. Ritualurile in familie sunt un mod pozitiv de reafirmare a valorilor familie si a credintelor.Ritualurile si traditiile aduc membrii familiei impreuna.

7. Fara certuri in fata copiilor
Fiecare cuplu casatorit se va regasi, la un moment dat, si in situatii dificile. Nu te certa in fata copiilor, si nici nu te contrazice cu partenerul de fata cu ei. Luptele in cuplu vor avea un impact negativ asupra creierului copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *