8 moduri de a-ti creste productivitatea

Ziua la birou trece fara a realiza prea multe lucruri? Iata ce trebuie sa faci pentru a fi mai productiva azi:

1. Incepe ziua cu cea mai importanta sarcina. Nu lasa sarcinile grele catre sfarsitul zilei, ci incepe ziua cu cele dificile si importante. In prima parte a zilei puterea de concentrare este mai mare si te va ajuta la solutionarea lor, mult mai usor, iar restul zilei ti se va parea ca o adiere.

cum sa fii productiv - fetelestiu.ro

2. Lista cu sarcini in fiecare zi. Incepe ziua cu lista lucrurilor pe care le ai de facut, apoi stabileste prioritatile. Asa iti dai seama la ce trebuie sa te astepti pe parcursul zilei, si ce sarcini mai pot astepta.

3. Spune nu multi-tasking-ului. Studiile au demonstrat ca daca te concentrezi pe un singur lucru esti mai eficient. Elimina distragerile, si dedicate-te sarcinii tale timp de 45 de minute fara pauza.

4. Blocheza site-urile care te fac sa pierzi timp. Daca stii ca facebook-ul te poate absorbi, si astfel pierzi o gramada de timp uitandu-te la pozele prietenilor si alte postari, singura solutie este sa il blochezi.

5. Creste entuziasmul. Cand te simti lipsita de motivare, citeste un articol inspirational, o carte. Poti incerca sa ai chiar o dicutie motivanta cu seful tau referitor la urmatoarele obiective. Analizeaza variantele care te motiveaza si nu ezita sa le pui in practica.

6. Verifica mail-ul doar o data pe ora. Este usor sa fii distrasa de e-mail. Raspnde doar mail-urilor urgente, in rest, verifica-l mai rar.

7. Odihneste-te. Una dintre cele mai bune modalitati de a ramane productiva este sa eviti epuizarea. Profita de vacante si timp liber, si odihneste-te. Opreste mail-ul si telefonul de serviciu atunci cand esti acasa si bucura-te de week-end. Vei incepe saptamana reincarcata si motivata.

8. Evita sentimentul de coplesire. Gestioneaza-ti timpul in mod eficient pentru a evita sentimentul de coplesire. Acest lucru poate fi destul de greu, dar de cate ori te simti stresata, respira adanc si incearca sa planifici lucrurile mai bine. Panica nu te va ajuta in munca ta.

Tu cum reusesti sa-ti cresti productivitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *