5 lectii de viata de invatat de la batrani

Daca vrem sa avem o viata mai buna, sa fim mai sanatosi si mai fericiti, trebuie sa ascultam de sfaturile bunicilor.

Cu totii ne dorim o viata mai buna, sa fim mai sanatosi, mai fericiti, insa goana zilnica ne face sa pieredm din vedere cateva aspecte importante. Ceea ce putem face este sa ascultam sfaturile bunicilor. Astfel vechile obiceiuri se pot pastra din generatie in generatie, si ne pot duce catre o viata mai buna

invataturi de la batrani

5 lectii de invatat de la batrani:

1. Recunostinta
Adoptarea unei atitudini recunoscatoare este cheia pentru o viata fericita. Este un mic (MARE) secret al succesului si al implinirii. Bunicii ne spun de multe ori, atunci cand suntem suparati, ca viata este frumoasa, trebuie doar sa ai ochi pentru a vedea ceea ce este in jurul tau, un nas pentru a mirosi, o limba penrtu a gusta.

Uneori atunci cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori, e bine sa te opresti si sa iti indrepti atentia catre lucrurile care merg bine. Nu te concentra pe lucrurile negative, ci pe cele pozitive. Sigur, nu este un lucru usor de facut, dar practicand recunostinta zilnica, aceasta poate deveni un mod de viata frumos.

2. Refoloseste
Bunicii nostrii puneau foste mult accent pe refolosire. Noi, foarte rar reciclam sau reutilizam lucruri. Avem case mici, iar pentru a evita supraaglomerarea, nu ne place sa pastram lucruri pe care ne le folosim frecvent. Cu toate acestea, exista idei inteligente care pot transforma lucruri inutile in lucruri utile, si astfel poti economisi si ajuta planeta.
Iata un exemplu – refoloseste borcanele pentru a depozita condimente, fructe uscate, suruburi sau alte lucruri. Pe internet poti gasi o multime de idei de reutilizare a diferitelor obiecte, dar nu uita si sa iti intrebi bunicii. Vei obtine idei interesante.

3. Mananca mai putin
Acum 60 de ani, obiceiurile alimentare erau diferite de ceea ce azi noi consideram normal. Azi, suntem prea ocupati pentru a manca, acest lucru aducand un mare dezechilibru in nutritie. De asemenea, lipsa de timp duce la consumul alimentelor de tip fast-food, si iata de unde apar o multime de boli, multi oameni cu probleme legate de obezitate.
Controleaza tipul de alimente mancate, cantitatea consumata si obiceiurile din timpul mesei pentru a te mentine sanatos.

4. Atitudine
Schimarea atitudinii tale fata de viata, face diferenta. De la batrani putem invata ca supararea in viata nu ajuta la nimic bun. Este mai bine sa inveti sa fii calm si precis, aceasta este mai puternic decat furtuna.
Concentreaza-te pe partea pozitiva a lucrurilor. Timpul este pretios, scoala-te de dimineata, fii recunoscator pentru viata, zambeste-le celor din jur, pur si simplu, alege sa fii fericit.

5. Calatoreste
Nenumarate povesti ne sunt impartasite din diferite colturi ale lumii. Batranii nostrii au calatorit, au cunoscut oamenii noi, locuri noi, au strans experienta si acum au ce povesti.
Azi costul traiului de zi cu zi si viata ocupata ne impiedica sa calatorim. Totul de reduce la google si facebook. Cu toate acestea, sa calatoresti este frumos si toata lumea ar trebui sa aiba posibilitatea de a calatori, de a vedea lumea. Din viata nu plecam cu bucurile ci cu experientele.

foto: beyondhealthnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *