Caracteristici generale ale zodiilor

Afla personalitatea celui de langa tine in functie de zodie

femeia berbecBerbecul

Metalul caracteristic: fierul
Culoarea caracteristica: rosul
Piatra pretioasa: ametistul
Verbul caracteristic: “a fi”

Este simbolul primaverii, al renasterii fortelor naturii. Este asociat cu inceputul, initiativa, dinamismul, energia, curajul si spiritul de lupta. Este semnul celor curajosi, care, pentru a-si defini personalitatea, incearca sa impuna faptele lor si sa obtina recunoasterea meritelor lor. Indica impulsivitate, agresivitate, curaj dus pana la absurd, spontaneitate, pasiune, inovatie si intensivitate, dorinta de cercetare si cunoastere, aventura si atractie spre necunoscut, spre fapte marete. Nativul din zodia Berbec beneficiaza de o mare forta instinctuala ce genereaza un impuls initial foarte puternic care apoi scade in intensitate. Cu timpul, se plictiseste, nu mai finalizeaza actiunea inceputa cu entuziasm, si abandoneaza la jumatatea drumului. Acest lucru este provocat de faptul ca altceva i-a starnit curiozitatea dar, ulterior, scenariul va fi acelasi. Este genul care le incepe pe toate si nu termina nimic, sau foarte putine. Nativul berbec re o mare placere de a fi activ, rezista bine la eforturi prelungite, este incapatanat si indaratnic, chiar daca greseste. Inteligenta sa este foarte vie, beneficiaza de o memorie buna, dar ii este greu sa-si canalizeze actiunile, energia si atentia doar asupra unui singur obiectiv, de cele mai multe ori imprastiindu-se in prea multe obiective simultane. Domina pe cei din jur prin vocea sa puternica si prin tinuta impunatoare, dar mai ales prin forta sa interioara. Este foarte hotarat si are o mare vointa. Cauta riscul si pericolul, ii place sa se laude, dar stie sa fie marinimos si generos. Adora libertatea si stie sa-si respecte cuvantul dat. Daca astrele il influenteaza negativ la nastere, atunci devine violent, coleric, gata oricand de scandal.

Profesii recomandate: armata, ghid, instructor, sport, chirurg, politist.

Patologia este legata de zona capului si posibile accidente la fata, frunte, craniu, sinuzita, carii, inflamatii si probleme oculare. In genera, are o constitutie fizica robusta si rezistenta, dar poate deveni victima propriilor imprudente si exagerari.

femeia taurTaurul 

Metalul caracteristic: cuprul
Culoarea caracteristica: galbenul
Piatra pretioasa: agata sau smaraldul
Verbul caracteristic: “a avea”.

Nativul din zodia Taur este o persoana echilibrata, linistita, pasnica, dar care atunci cand se enerveaza, ceea ce se intampla rar, devine agresiva si violenta. Actioneaza intotdeauna planificat, cu multa metoda, fiind muncitor, perseverent si tenace. Este robust si ii plac muncile dificile care necesita eforturi mari. Are o inteligenta buna, axata pe tot ce este concret, practic, realist, si asimileaza incet, dar sigur. Memoria sa este foarte buna, numai ca ii trebuie destul de mult pana isi clarifica notiunile, dar apoi nu le mai uita niciodata. Ii plac muncile de unul singur si se bizuie intotdeauna doar pe ceea ce poate face el, chiar daca obtine rezultate excelente atunci cand este directionat de un prieten bun. Are o parere foarte buna despre sine si este amabil si binevoitor; tine la obiceiurile si tabieturile sale, fiind un mare gurmand. Este un conservator si un traditionalist, opunand rezistenta la orice fel de schimbare. Calitatile sale sunt rabdarea, stabilitatea, iar defectele cele mai mari sunt incapatanarea, posesivitatea si gelozia. Nativul din zodia Taur acumuleaza mereu bunuri, din dorinta de a obtine siguranta materiala. Este ambitios, dar nu isi etaleaza calitatile, fiind un tip retras si linistit. Este pasnic si evita disputele cu destul de multa abilitate, cautand sa nu fie pus in situatii pe care nu le-a prevazut dinainte. Uneori, poate fi lipsit de tact sau de maniere. Se afirma prin munca indarjita si prin tenacitate, obtinand ceea ce doreste.

Taurul este foarte sentimental si are o mare senzualitate si o sensibilitate atent mascata sub firea sa aparent dura. Sentimentele sale sunt greu de castigat, dar este foarte fidel si stabil. Este foarte gelos si posesiv, iar furiile sale sunt teribile.

Patologia este asociata cu zona gatului, putand avea probleme cu glanda tiroida, cu laringele, amigdalele; totodata, insa, va avea probleme si cu aparatul digestiv datorita exceselor alimentare. De regula, are o constitutie robusta care il face sa atinga varste inainte.

femeia gemeniGemeni 

Metalul caracteristic: mercurul
Culoarea caracteristica: violetul
Piatra pretioasa: opalul
Verbul caracteristic: “a gandi”

Este semnul tranzitiei, al dualitatii si indeciziei, reprezentand mesagerul, intermediarul, fratele, varul, functionarul, jurnalistul. Are un temperament nervos, fiind tot timpul in miscare, suplu si agil, adaptabil; se strecoara pretutindeni, afland tot si cercetand mereu. Este foarte curios, fiind interesat de tot ce exista, mereu asimiland cunostine pe care le va folosi foarte rar, dar are impresia ca trebuie sa stie el tot. Limbajul sau este foarte ingrijit si stralucitor si se impune prin vastitatea cunostintelor, chiar daca ele sunt doar la nivel superficial. Este atras de societate si ii place sa fie inconjurat de mase mari de oameni, in fata carora sa straluceasca el. Este egoist, practic, indraznet, gata sa riste, pana la imprudenta. Nu se adapteaza unui serviciu de rutina si iubeste libertatea, avand nevoie de permanenta miscare si schimbare. Este destul de lenes si delasator, inclinat spre barfa si intriga, nefiind in stare de un efort de lunga durata. Are o inteligenta rapida, spirit de observatie, pomptitudine in reactii, stabilind foarte usor legaturi cu oricine. Nativul din zodia Gemeni simte nevoia de a fi ocrotit chiar si la maturitate, dar mai ales sa fie laudat si compatimit. In momentele critice, nu se poate conta pe el, doarece se eschiveaza. Este o persoana dualista, inclinata spre minciuna, capabila de actiuni contradictorii, oportunist si speculand, folosind orice sansa care i se acorda. Prinde totul din zbor si se adapteaza usor. Trebuie invatat cu responsabilitatea si disciplina inca din frageda varsta. Profesional, este bine pregatit pentru ziaristica sau orice activitate legata de contact diect cu publicul: functionar, comerciant, hot. In sentimentele sale este delicat, dar mult prea schimbator si capricios. Iubeste mai mult mental, fara sa treaca la actiune, si ii place mai mult sa cucereasca decat sa pastreze, cautand mereu idealul.

Patologia este legata de sistemul respirator, brate si umeri. Poate avea necazuri cu plamanii, astm, bronsita sau reumatism poliarticular.

femeia racRac 

Metalul caracteristic: argintul
Culoarea caracteristica: verde
Piatra pretioasa: smaraldul, onixul negru sau Piatra Lunii
Verbul caracteristic: “a simti”

Reprezinta principiul vietii eterne, poarta sufletului, fiind in analogie cu mama, familia, poporul, natiunea. Temperamentul sau este mai mult flegmatic, are o psihologie complexa, dominata de o inteligenta deosebita, de o intuitie teribila si de posibilitatea de a se adapta usor in orice situatie. Este foarte amabil, diplomat, abil, rafinat, artist, preocupat de muzica, poezie, teatru, de decoratiuni interioare si pictura. Este permanent nelinistit si mereu la panda, dintr-un instinct de autoaparare. Este foarte sensibil, romantic si visator, dar isi ascunde aceasta latura sub o masca impenetrabila, uneori putand parea dur, cand, de fapt, el este un mare timid. Se intereseaza de trecut, de istorie, geografie si de limbile straine, fiind atras de calatorii, insa, fiind foarte atasat de casa sa, le va face imaginar.

Lumea sentimentelor reprezinta domeniul sau preferat; este foarte dotat in analiza celor mai ieftine si subtile stari si trairi, fiind un fin psiholog. Are o fire impresionabila si detesta singuratatea, cautand sa se ataseze de cineva sau de munca sa. Are o mare incapatanare si perseverenta in urmarirea scopurilor sale; stie sa astepte momentul favorabil si sa-l foloseasca. Este orgolios, precaut, un strateg foarte bun si un excelent negociator. Este atras de confort, lux, tabieturi, ii place sa primeasca vizite, dar mai putin sa faca vizite, desi este o gazda ospitaliera. Are prieteni putini, chiar daca are multe cunostinte si este destul de cunoscut si popular. Este destul de egocentrist, dar acest lucru este mascat de grija de a nu-i deranja pe ceilalti si de aspectul sau conciliant. Stie sa se puna in valoare si sa obtina ceea ce doreste.

Profesiile cele mai recomandate sunt in educatie si invatamant, in psihologie, sociologie, drept, diplomatie, politica.

Fire sentimentala, nativul din zodia Rac are nevoie de foarte multa iubire, dispunand de o imaginatie vie si o senzualitate rafinata. Poate fi un partener excelent in viata, dar este acaparator si gelos, cerandu-i in permanenta celuilalt dovezi de atasament.
Patologia este legata de zona pieptului, aparatul digestiv si sistemul limfatic. In general, are o mare longevitate. Predispus la obezitate.

femeia leuLeu 

Metalul caracteristic: aurul
Culoarea caracteristica: galben-oranj
Piatra pretioasa: diamantul sau rubinul
Verbul caracteristic: “a vrea”

Simbolizeaza regele, presedintele, tatal, puterea. Are un temperament coleric, o personalitate dinamica stralucitoare, plina de forta si vitalitate, cu o mare vointa. Iubeste onorurile si situatiile in care poate comanda. Este un sef innascut; inca din copilarie va incerca sa fie seful partenerilor de joaca si sa comande. Are un mare orgoliu, dublat de vanitate sau ingamfare. Este un om care se bazeaza pe fortele proprii, dorind sa se afirme prin meritele sale; este foarte autoritar si dur cu cei din jurul sau, neadmitand ca ar putea gresi. Are o inteligenta stralucitoare si un foarte bun spirit de organizare si coordonare. Este foarte critic, intolerant, capabil de a activa in conditii dificile si lucrand foarte expeditiv. Ii plac onorurile, grandoarea, laudele si recompensele materiale, pe care el considera ca le merita, fara a face nimic pentru a le obtine. Este autoritar si artagos, raspunzand violent la orice provocare. Se impune printr-un aer de superioritate, care nu il paraseste niciodata. Poate capata un acut complex de superioritate, devenind un veritabil dictator pentru cei din jur.

In profesie, nu accepta postura de subaltern. Fiind un bun organizator si dotat cu multe calitati, va avea o munca de raspundere, indiferent de domeniul pe care il va alege.

In plan sentimental, nativul din zodia Leu cauta sa descopere in partener o oglinda care sa-i reflecte propria stralucire. Are tendinta de a considera pe cel apropiat ca un fel de obiect de inventar, chiar daca are mari pretentii de la acesta. Partenerul trebuie sa fie foarte frumos, elegant, bogat, stralucitor si admirat de toata lumea. Este foarte egoist; nu urmareste decat satisfacerea dorintelor proprii, neglijandu-l pe celalalt.

Patologia este legata de inima si sistemul circulator; poate avea mari probleme de sanatate, cauzate de egoismul sau.

femeia fecioaraFecioara 

Metalul caracteristic: mercurul
Culoarea caracteristica: violet
Piatra pretioasa: jaspul roz sau hiacintul
Verbul caracteristic: “a analiza”

Este o fire simpla, rezervata, timida, foarte ordonata si precisa, iubitoare de securitate, avand o mare curiozitate si dorinta de a cerceta totul. Are tendinta de a se sprijini pe autoritatea altora, de a pune la indoiala si a verifica, avand un deosebit simt al analizei si al amanuntelor. Este un excelent arhivar, deoarece ii place sa colectioneze, sa trieze si sa claseze cu multa meticulozitate. Are un simt practic foarte dezvoltat, aplecandu-se doar asupra lucrurilor clare, utile; nu obisnuieste sa se hazardeze sau sa complice. In tot ce face este un perfectionist, mereu incercand sa realizeze ceva mult mai bun. Nu tolereaza nicio greseala sau neglijenta; firea sa rece si critica ii aduce putini prieteni. Il preocupa problemele de serviciu si cele de sanatate, temandu-se foarte mult sa nu contracteze cine stie ce boala periculoasa. Are o teama ridicola fata de microbi si virusi.

Profesia este adevarata sa forma de existenta; este dotat cu o cerebralitate foarte buna, fiind dominat de elemente rationale si logice. Nativul din zodia Fecioara este bun in domenii de cercetare, in statistica si matematica, oriunde este nevoie de precizie si rigoare. De asemenea, se poate orienta spre medicina, farmacie, chimie, datorita obsesiilor sale legate de sanatate.

Sentimentele sale sunt legate de latura practica. Desi este foarte fidel, nu isi exteriorizeaza sentimentele, iubind in liniste in interiorul fiintei sale. Partenerul trebuie sa fie mai mult cerebral decat afectuos pentru a putea sa pastreze o legatura sentimentala.

Patologia este legata de intestine, dar si de ficat; poate avea probleme de digestie, apendicita, constipatie, ocluzie intestinala.

femeia balantaBalanta

Metalul caracteristic: cuprul
Culoarea caracteristica: galben
Piatra pretioasa: diamantul sau opalul
Verbul caracteristic: “a echilibra”

Simbolizeaza justitia, masura, armonia, dar si dualismul si instabilitatea. Nativul din zodia Balanta are un temperament sanguin, straduindu-se mereu sa-si pastreze echilibrul, fapt care il face sa oscileze foarte mult, sa ezite si sa fie nehotarat. Aparent, este vesel, schimbator, optimist, oportunist, dar poseda un simt ascutit al valorilor sociale, avand o capacitate uriasa de a evalua, aprecia si aplana un conflict. Este dualist, avand intotdeauna argument si pro, si contra, putand trece cu usurinta de la o tabara la cealalta. Doreste sa creeze armonie si intelegere in jurul sau si depune mari eforturi in aceasta directie. Este un entuziast, dar face risipa de prea multa energie si prea multe vorbe, care, chiar daca sunt placute, sfarsesc prin a obosi pe interlocutor. Este foarte oscilant, trecand usor de la veselie la tristete si invers; are mereu nevoie de un sfat, de o indicatie, de cineva care sa-l ajute sa-si gaseasca un drum corect. Este semnul cel mai sociabil dintre toate, nativul balanta avand oroare de singuratate. Dorind sa multumeasca pe toata lumea, sfarseste prin a-i nemultumi pe multi. Este apreciat pentru firea sa vesela, optimista, pentru talentul sau de conciliator; de aceea, deseori, joaca un rol important in relatiile interumane.

Profesiile recomandate sunt cele legate de comunicare, deci profesor sau diplomat, orice are relatie cu justitia sau cu sfera social-politica. Poate excela in domenii artistice, doarece are multe talente si un simt artistic exceptional.

In plan sentimental, este incapabil sa traiasca singur si cauta mereu un prieten in partenerul sau. Este sensual, afectuos, delicat si atent, dornic sa placa celuilalt, dar, din pacate, este nestatornic si capricios.

Patologia este legata de rinichi si de vezica; este foarte sensibil la nivelul aparatului intestinal si de eliminare.

femeia scorpionScorpion

Metalul caracteristic: fierul
Culoarea caracteristica: rosu
Piatra pretioasa: topazul, malahitul sau granatul
Verbul caracteristic: “a dori”

Este semnul mortii si al distrugerii pentru a se purifica prin foc si a renaste asemenea pasarii Phoenix, din propria cenusa. Este rabdator, ascuns, simbolizand amantul, detectivul, spionul. Are o fire violenta, instinctuala, pasionata, revolatata. In esenta, este plin de sensibilitate si intuitie, dar obinuieste sa-si ascunda aceste calitati sub o mare duritate si sub spiritul sau deosebit de incisiv. In aparenta, este bland si linistit; totusi, poate fi comparat cu o apa linistita care se dezlantuie din senin cu o violenta uriasa. Nu este un om rau, dar nu se poate abtine de la a fi rautacios si de la a-i intepa pe ceilalti. Este energic, dinamic, aspru, avand o deosebita rezistenta la efort si o mare capacitate de munca. Nativul din zodia Scorpion este perseverent si nu se descurajeaza niciodata, incercand sa depaseasca toate obstacolele si sa-si atinga scopul. Este atras de secrete si este o fire indiscreta, scormonind cu placere in vietile celorlalti si placandu-i sa barfeasca. Este foarte autoritar; ii place sa comande si sa ordone. Are o inteligenta instinctiva, mult fler, magnetism si forta de atractie. Este foarte orgolios, netinand cont decat de parerile proprii, fiind mereu gata de lupta si acceptand usor provocarile sau provocand el insusi. Se enerveaza usor si atunci este capabil de orice. Nu se adapteaza niciodata, incercand sa-si impuna parerile; de aceea deseori, starneste conflicte. Este de apreciat nivelul inalt al cunostintelor sale; totodata, insa, el este mereu in stare sa distruga tot si mai ales sa se autodistruga. Eeste inclinat spre experiente originale si ciudate, spre consum exagerat de alcool sau droguri, sau spre a-si manifesta excesiv instinctele erotice foarte puternice pe care le are.

Profesiile recomandate: in aparatul de ordine, in politie, in procuratura, in chirurgie, metalurgie, mecanica in armata, sau in stiintele oculte – orice are relatie cu cercetarea sau cu lucrurile ascunse si secrete. In plan sentimental este senzual dominat de plecerea fizica. Este atras de sexul opus si isi manifesta instinctele cu primitivism si forta. Iubeste cu multa pasiune, dar este foarte dur si exigent, neadmitand jumatati de masura. In general, este fidel, dar, daca este inselat, isi coace razbunarea cu multa forta diabolica.

Patologia este legata de aparatul genital si functiile excretoare, anusul. Predispozitie la boli venerice, cancer, etc.

femeia sagetatorSagetator 

Metalul caracteristic: cositorul
Culoarea caracteristica: bleu
Piatra pretioasa: turcuazul sau granatul
Verbul caracteristic: “a intelege”

Reprezinta magistratul, judecatorul, colonizatorul, filozoful, educatorul, sportivul. Nativul din zodia Sagetator este ponderat, vesel, sociabil, amabil si sigur pe sine. Este foarte preocupat de imaginea sa mai mult decat valoarea in sine. Este omul conventiilor si al pastrarii aparentelor sociale. Tine mult la parerea celorlalti, este teatral si isi poate canaliza energia pentru a impresiona pe cineva sau pentru a obtine recunoasterea publica a meritelor sale. Este dominat de estetism si de imaginea exterioara, neglijand esenta si functionalul. Nu conteaza daca un lucru ii este necesar sau nu; daca arata bine, ii capteaza imediat atentia. Are o inteligenta stralucitoare, dar superficiala. Desi constient de propria sa valoare, este deseori dualist si nehotarat, incercand sa impace si sa faca doua lucruri total opuse. Este un filozof prin excelenta si il atrage tot ce este filozofie, religie, teozofie sau stiinta. Are pasiunea de a cerceta si de a experimenta. Este foarte comunicativ si de un entuziasm contagios. Are atractie pentru studiu, lectura, dar mai ales pentru calatorii. In felul sau, este un visitor romantic, altruist si generos fata de toata lumea, animat de idealuri inalte si de binele social. Este o fiinta care se dedica celor din jur, in special familiei, sacrificandu-se pentru binele lor. Este un om cu suflet mare si bun, dar care nu uita nici o jignire. Este un om corect, cinstit si de o inalta tinuta morala, un bun sfatuitor, caruia i te confesezi cu placere, stiind ca, daca poate, te va ajuta.

Profesiile recomandate sunt in invatamant, in cercetare, in lingvistica, dar si in filozofie sau religie; poate fi excelent preot sau un inalt functionar in administratia de stat, instructor de sport sau ghid turistic.

In plan sentimental, este foarte profund si pasionat, delicat, rafinat si generos fata de partener. Este fidel partenerului si copiilor sai, carora le dedica mult timp. Toata energia sa este canalizata pentru a fi de folos celorlalti.

Patologia este legata de intestine, ficat, solduri si coapse, pancreas, fiere si alte organe din zona abdominala.

femeia capricornCapricorn

Metalul caracteristic: plumbul
Culoarea caracteristica: indigo
Piatra pretioasa: onixul alb
Verbul caracteristic: “a folosi”

Reprezinta batranetea, asceza, intelepciunea. Nativul din zodia Capricorn are o fire complexa interiorizata, adesea enigmatica. Este rezervat, trist, taciturn, grav, mediativ, rece si distant, desi politicos; ofera inca din tinerete imaginea unui om batran inainte de vreme. Este nelinstit, pesimist, nemultumit, permanent preocupat de rezolvarea unor probleme grave. Este dotat cu o mare forta de munca, cu un spirit inclinat spre abstract si filozofie, spre teoretizare, dar are si un spirit analitic foarte bine dezvoltat si o logica foarte buna. Este tenace, perseverant, ambtios, capabil de efort pe termen lung si de realizarea unor proiecte mari. Este dotat pentru studiu si cercetare, avand o mare sete de cunostinte. Este circumspect; ascensiunea sa sociala este lenta, dar sigura, el dovedind multa prudent a si rabdare in a-si atinge scopurile. Este foarte riguros in ceea ce face, organizat si calculat, avand marele talent de a coordona un colectiv si de a-i convinge pe oameni sa-l urmeze si sa-i accepte parerile. Este cel care stie ca nimeni altul sa-i puna pe ceilalti la treaba si sa munceasca impreuna cu ei, dand exemplul personal. Este melancolic si visator, o fire poetica, iubind arta si frumosul, si mai ales muzica. Este econom, precaut, foarte atent in a a plica, si mai putin in a inventa. Este foarte meticulos, punctual; nu uita niciodata o jignire. Este un iubitor al singuratatii; uneori, sufera de un complex de superioritate, considerandu-se cu mult deasupra tututor celorlalti oameni. Este mandru si orgolios, reusitele sale datorandu-se muncii indarjite si tenacitatii de care da dovada. Deseori, se ridica din straturile joase ale societatii prin eforturi mari si prin munca sa de autodidact.

Profesii recomandate – in spatii ferite de contact cu publicul: arhivar, bibliotecar, muzeograf, sau in agricultura, minerit, constructii. Cel mai adesea isi alege o munca in cercetare sau se dedica studiului individual. Constiinta sa profesionala atinge un nivel maxim in orice domeniu ar activa.

In plan sentimental, se manifesta introvertit, chiar daca iubeste cu pasiune; acest lucru nu este vizibil datorita autocenzurii pe care si-o impune. Casatoriile sale sunt dictate mai mult de ratiune decat de sentiment sau de atractie fizica. Nativul din zodia Capricorn este gata sa faca multe concesii pentru a mentine o relatie si stie sa se sacrifice pentru persoana iubita.

Patologia este legata de sistemul osos, de schelet, de articulatii, si in special de genunchi.

femeia varsatorVarsator 

Metalul caracteristic: plumbul sau uraniul
Culoarea caracteristica: indigo
Piatra pretioasa: safirul sau opalul
Verbul caracteristic: “a cunoaste”

Semnul simbolizeaza fraternitatea, umanismul, progresul, libertatea si originalitatea. Nativul din zodia Varsator este deseori altruist, generos, sensibil, avand un temperament sanguin. Este idealist si optimist incorigibil, liberal si independent, deseori un veritabil revolutionar. Este instinctual si poate parea excentric si original, chiar ciudat. Neglijeaza aspectele cotidiene ale vietii, fiind mereu in cautarea unor emotii puternice, a noului cu orice pret, incercand sa descopere ceva prin care sa reformeze si sa perfectioneze societatea si viata semenilor sai. Este foarte legat de prieteni si de colectivul in care se manifesta, simtindu-se bine in mijlocul lor; izolarea si viata retrasa il sufoca. Este o fire creatoare, mereu inovand si inventand cate ceva, gasind o metoda noua pentru a face ceva mai bun si mai util. Are o mare abilitate de executie, se adapteaza usor in cele mai dificile situatii si conditii. Este un dusman al conventiilor si traditiei, cautand mereu mtode si cai originale. Nativul din zodia Varsator are o mare curiozitate; ideile sale sunt adesea geniale; este dotat cu multa incapatanare si cu tenacitate. Forta sa de concentrare este uriasa, si deseori uita de restul lumii. Este constient de propria sa valoare si nu stie sa fie modest. Poate fi ilogic si incoerent – din dragoste fata de paradoxal si de originalitate, isi exprima ideile intr-un mod greu de inteles. Este o companie apreciata si dorita datorita firii sale optimiste si veseliei molipsitoare. Este in stare sa se sacrifice pentru prietenii sai, fiind capabil oricand sa sara in ajutorul celor care ii cer acest lucru. Ii place sa vorbeasca mult si nu se sinchiseste daca este ascultat sau nu.

Profesiile recomandate sunt cele care ofera o libertate cat mai mare: ghid, cercetator, savant, psiholog, dezlegator de mistere, activist social.

In plan sentimental, este mai degraba un prieten si un tovaras de drum. Isi pastreaza independent, evitand legaturile prea puternice.

Pagologia este legata de glezne, sistem nervos si circulatie periferica.

femeia pestiPesti 

Metalul caracteristic: cositorul
Culoarea caracteristica: albastru deschis
Piatra pretioasa: crisolitul sau safirul albastru inchis
Verbul caracteristic: “a cunoaste”

Simbolizeaza mistica, religia, devotamentul si sacrificiul. Nativul din zodia Pesti are un temperament limfatic, fiind sensibil, emotiv, oscilant si nehotarat. Niciodata nu este capabil de excese, de manifestari clare. Lasa impresia unei ape care se modeleaza dupa forma vasului in care este tinuta. Este foarte schimbator; niciodata nu stii in ce dispozitie il gasesti. Destul de imprevizibil, este gata oricand sa-si manifeste altruismul si generozitatea si sa se sacrifice pentru binele celorlalti. Bunatatea sa si firea sa tolerant il fac adesea sa fie victima inselatoriilor, fiind foarte usor de manipulat si de influentat. Se descurajeaza usor si cade in veritabile depresii. Este nostalgic, retras si se teme sa se manifeste prea mult, deoarece, din cauza imaginatiei foarte vii si a intuitiei sale, este foarte rar inteles de ceilalti, care il trateaza ca pe un nebun. Este solitar si inclinat spre poezie si muzica, spre frumos. Il preocupa permanent grija de a produce o impresie buna celorlalti. Este atras de filozofie, religie, mistica si de tot ce este ascuns.

Profesii recomandate: in arta, in medicina, in viata religioasa sau ca functionar in locuri retrase, spitale, inchisori, laboratoare.

In plan sentimental, este capabil sa se daruiasca si sa se sacrifice pentru partener, dar cere mereu dovezi de dragoste de la celalalt, avand nevoie sa fie mangaiat si rasfatat, deseori fiind un profitor. Se simte atras de cei care au ceea ce-i lipseste lui – curaj, combativitate, spirit practic. Daca este nefericit, se refugiaza in alcool, droguri etc., existand pericolul de a se distruge si de a-si sfarsi viata in spitale de boli nervoase.

Patologia este legata de picioare, de sistemul limfatic si de cel nervos. Poate avea necazuri cu talpile, sau sa ajunga la grave stari de depresie nervoasa, schizofrenie, paranoia sau dedublarea personalitatii.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *